Masz pytanie? Zadzwoń pod +48 697 570 171

Światowy Dzień Jaja!

Światowy Dzień Jaja!Jaja – produkt spożywczy często używany w kuchni – oddzielnie lub jako dodatek do posiłków.

O jajkach w pewnym momencie było bardzo głośno – głównie za sprawą cholesterolu. Jednak już ta teoria została obalona.

Jajko to przede wszystkim wzorcowy profil aminokwasowy i bardzo wartościowe źródło białka zwierzęcego.

Ponadto jajka bogate są w wiele składników odżywczych – witaminy rozpuszczalne w tłuszczach ADEK, witaminy z grupy B, a także minerały.

Warto pamiętać, że żółtko jaja zawiera lecytynę – wspierającą wątrobę i układ nerwowy.

  • 00

    dni

  • 00

    godzin

  • 00

    minut

  • 00

    sekund

Data

09.10.2020

Czas

All Day

dodaj komentarz


Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *