Ciecierzyca, soczewica, fasola czy groch – te w wersji z puszki są równie wartościowe i często zdecydowanie lżejsze od strączków moczonych i gotowanych. W dzisiejszych czasami nie bardzo mamy już na to czas, stąd coraz większa powszechność tych produktów. Ale gdzie tutaj jest szybki obiad? Wiele, ponieważ strączki z puszki w połączeniu z dowolnym sosem i makaronem dają nam pełnowartościowy i sycący obiad, który przygotujesz w mniej niż pół godziny.
Składniki:
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Zlać bulionem i dusić przez 2-3 minuty. Dodać odsączoną ciecierzycę i zahartowaną śmietankę. Dusić przez kolejne 5 minut, a pod koniec gotowania dodać także posiekaną natkę pietruszki.
Z marchewki oraz jabłka startych na grubych oczkach i pora pokrojonego w cienkie plastry przygotować surówkę. Na talerzy wyłożyć makaron, polać sosem, a obok wyłożyć surówkę. I to wszystko – szybki obiad jest już gotowy!
Wartość energetyczna: 535 kcal
Białka: 18 g
Tłuszcze: 20 g
Węglowodany: 66 g
Wartość odżywcza dotyczy jednej porcji potrawy.
Jak widać dieta nie musi być trudna ani skomplikowana. Zawsze jednak musi być dostosowana do naszego trybu życia. Chętnie Cię tego nauczymy: www.centrumalgorytm.pl/pakiety