Sałatka z czerwoną fasolą

Przepis na nie wizytę niezapowiedzianych gości lub na szybką kolację. Z powodzeniem taką sałatkę możesz również zabrać do pracy lub szkoły.

Jest bardzo sycąca i dzięki intensywności produktów, praktycznie nie wydała doprawiania… Spróbuj!

Sałatka z czerwoną fasolą

Składniki:
  • fasola czerwona (u mnie z puszki)
  • rukola (lub inna „zielenina”)
  • kukurydza
  • papryka czerwona
  • jogurt naturalny
  • musztarda
Wykonanie:

Proporcje tak naprawdę zależą tylko od naszych preferencji. Fasolę i kukurydzę wystarczy odsączyć, rukole umyć a paprykę pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i zalać sosem jogurtowym (na 3 łyżki jogurtu wystarczy 1 łyżeczka musztardy).

Przygotowanie takiej sałatki zajmie maksymalnie kilkanaście minut, a zdrowy i smaczny posiłek może spodobać się całej rodzinie!